Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


mi az az emo?

Szembe lógó, legtöbbször fekete vagy szőke haj. Alul tépett, felül tupírozot.

Sokak szerint az emo-k depisek és a halál puszta gondolatán kívül nem örülnek semminek. Például az is egy tévedés, hogy az emo-k a sarokban sírnak. Ezt melyik hülye találta ki??? Senki nem sír a sarokban... ez baromság

 

Jellemzi még őket a piercing ( nyelvben,szájak szélén, orrban ) és a tetkó

 

 

Nos akkor röviden.. (a cikket nem én írtam!)

Az emo lényegében az emonational szóból ered ami érzékenyt jelent..
érzékenyebbek mint az átlag emberek és ezt kinézetben is megmutatják..
Vannak akik vágdossák az ereiket de ez lecsökkent ugyanis a legtöbb emo nem ilyen..
Rengeteg pooser vagyis divat emo van hiszen mára az emonak rengeteg ága lett:
Saucy,poss,scene stb...
Az igazi emo-k utálják a poosereket..a legtöbb ember szerint pár év és minden emo normálisan fog kinézni..hát lehet de aki emo volt a szive mélyén örökre az is marad!
 

 Mindenki próbálja megfogalmazni mit jelent az emo! Igen az emo egy szócska ami érzelmest jelent. DE hogy mit takar ez a szó, azt már nem könnyű leírni... Sőt igazából le se lehet írni! És még ha meg is próbálja bárki? Mi a sz*rnak teszi? Hogy még több ember tudja meg h mi és h még több pózer legyen? szóval az emo-t rejtő szót nem igazán lehet leirni nem csak abból áll h az ember kimutatja amit gondol ennél sokkal több!


hát. . . anyám megmutatta nekem, hogy mi van ide írva, hátha érdekel. . . egyébként emo srác vagyok. . . (soso. . . ) és elég érdekes volt végig olvasni a kommenteket. egy kis gyorstalpaló angolból: az emo az angol emotional szóból ered ( ami pedig még latin eredetű a tional végződés miatt. . . ). . . az emotional pedig érzelmet jelent ( és nem érzékenységet, ahogy egyesek gondolják. . . )
Amúgy vannak helyt álló dolgok is, de tévképzetek is előfordulnak egy-két helyen. Például, az emo stílus lényegében nem a depresszión alapul. Van ugyanis négy személyiségtípus ( talán egyeseknek ismerős lesz) : szangvinikus, kolerikus ( ezek a cselekvők, aktív emberek) és a melankolikus, flegmatikus ( ezek a szemlélő, a világot megérteni próbáló emberek). Az emok nagy többsége a melankolikusok közé tartozik, ami nem azt jelenti, hogy depizsákok! Leginkább az érzelmeik vezérlik őket, ami nem is baj. . . mert ha nem lennének érzelmek, nem tudom hol lenne most az ember. . . talán még valahol a fán. . . ( mert mi emeli ki az embert az állatvilágból???). . . szóval csak annyi, hogy ha valaki emo, attól még nem depressziós vagy elmebajos. . egyébként én 16 vagyok, és csak úgy mellékesen az ELTE Apáczaiba járok. . . biosz faktra, verseket írok, versenytáncolok. . . szal akkor hogy is van ez az emoval? Attól még nem vagyok depressziós, legfeljebb nem bunkó paraszt módon kezelem a világot, vagy esetleg közömbösen ahogy az emberek igen magas százaléka, hanem az érzelmeimet alapul véve próbálom megérteni azt. . . így. . . lehet hogy egyeseknek nem tetszik pl hogy hogy nézünk ki, hát akkor el lehet fordulni. Én sem szólok, amikor egy 90 éves nénike tetőtől talpig rózsaszínben, és tűsarkúban sétál. Így érzi jól magát. És kész. Egyébként, akik csak a divat miatt öltöznek így, azokat, tudtommal pózereknek hívják. Vagyis ők nem emok. CSak pózerek. ENNYI.